Contoh dan Format Surat Kiriman Rasmi Terkini

Contoh dan Format Surat Kiriman Rasmi

Contoh dan Format Surat Kiriman Rasmi

Contoh dan Format Surat Kiriman Rasmi Terkini – Semua surat baik rasmi maupun yang tak, pasti mempunyai format surat yang sesuai. Karena untuk memastikan isi dan tujuan surat akan sampai ke pembaca/penerima surat.

Untuk itu, surat memang dijadikan sebagai medium untuk menyampaikan hasrat serta isu yang harus diselesaikan. Selain itu, Surat Rami memang memiliki format khusus yang khas.

Cara Membuat Surat Kiriman Rasmi

Berikut adalah beberapa Contoh dan Format Surat Kiriman Rasmi Terkini :

Faezah Binti Yaakob
Kg padang peliang
06500 serdang
Johor Bahru

17 Oktober 2015

Yb Cheng Lock
Kg Dulang Serpih
54200 pulang jaya
Johor Bahru

Tuan,
Per: Memohon Agar Projek Korek Pasir Haram Dihentikan
Seperti yang tertera,saya wakil dari Kg padang peliang ingin memohon kerjasama tuan Yb untuk menghentikan projek korek pasir yang berlaku di kampung kami.
2. Adalah menjadi keresahan kami sebagai penduduk – dimana projek ini dijalankan tanpa permit yang sah. Tambahan pula,lori dan jentera berat yang kerap memasuki di jalan tar kawasan kampung telah mengakibatkan kerosakan serius kepada jalan tar tersebut.
3. Sehubungan itu,kami ingin meminta kerjasama tuan untuk membanteras kegiatan ini hingga ke akar umbi. Sebagai penduduk kampung dan juga ibu – saya seringkali risau akan keselamatan anak-anak kerana kehadiran jentera berat dijalanan kampung amat membahayakan nyawa orang lain termasuk keluarga saya.
Adalah menjadi harapan kami – dengan bantuan tuan yb masuk campur ,kejadian seumpama ini tidak akan terjadi lagi dan projek haram korek pasir ini dihentikan segera.
Sekian,terima kasih.

Yang Benar
……………….
Faezah Binti Yaakob

Terima kasih sudah berkunjung di http://www.contohsurat4.com/, menyediakan berbagai macam Contoh Surat Rasmi,

Baca Juga :